dirk. fucked up

Jelle Denturck van dirk. schreef Fuckup (het slotnummer van debuut ‘Album’), een song die gaat over altijd alles verkeerd doen en een grondige dosis zelfhaat.

Jelle Denturck van dirk. schreef Fuckup (het slotnummer van debuut ‘Album’), een song die gaat over altijd alles verkeerd doen en een grondige dosis zelfhaat.

Voor de single draaide de band een clip waarin letterlijk alles verkeerd gaat. Het is op elk vlak een heel slechte clip: wazige beelden, slechte kadrage, vreselijke montage. En dat alles is geen toeval.

Alle clips bij de acht songs van ‘Album’ zijn destijds in één adem opgenomen. Fuckup was de laatste in het rijtje. Het was alweer ochtend geworden. dirk. was moe, de cameramensen waren moe. Met als gevolg: een fuckup van een videoclip die zich afspeelt in VTEX, een verlaten textielfabriek in Kortrijk, een donkere, industriële omgeving die qua sfeer en gevoel aansloot bij een warrige, nihilistische, destructieve periode in het leven van zanger Jelle Denturck. Op dezelfde locatie werd trouwens ook de videoclip van Gnome (de opener van ‘Album’) is opgenomen. De cirkel was rond.

De videoclip van Fuckup kadert in een breder geheel van acht hoofdstukken, die samen goed zijn voor een verfilming van een tijdspanne van 24 uur waarbij het thema samen te vatten valt als: eindeloos dwalen en uiteindelijk lachen met de eigen rusteloosheid. Uiteindelijk is er de berusting in de razernij. Van Weltschmerz naar Weltwitz.

 

(Her-)lees hier ons interview met Jelle Denturck.

dirk. LIVE in april: 

De Roma, 19 april (+ The Van Jets)
Jonosh, Asten-Heusden (N), 20 april
Record Store Day, Vooruit, Gent, 21 april 
Emotions, Bilzen, 21 april
Welcome Spring, Louvain-La-Neuve; 25 april
Gebroed, Menen, 28 april 

 

 

16 april 2018
Marc Alenus