Die debuutplaat van Float Fall komt weer wat dichterbij

Eindelijk hebben we zicht op hun debuutplaat.

Op 16 juni 2021 werd Yves Lampaert Belgisch Kampioen tijdrijden. Deze discipline is niets voor Float Fall Liefst àcht jaar zit er tussen eerste single Someday -intussen een Belpopclassic- en de titelloze debuutplaat die in september verschijnt.

Rozanne Descheemaeker en Ruben Lefever bleven al die tijd onafgebroken aan nieuwe songs werken, namen op in Los Angeles met ronkende namen als Joey Waronker (R.E.M., Beck en Atoms For Peace,….). Maar er kwam geen plaat... Tot nu. Na zoveel valse starts, omwegen en omzwervingen is ze eindelijk klaar.

Hear You was een wondermooie eerste kennismaking en vandaag verschijnt opvolger Little Words. Meteen een nummer dat symbool staat voor de vastberadenheid van Descheemaeker en Lefever gezien het één van de eerste nummers was die ze samen schreven... in 2013. Het dromerige synthpop nummer gaat over hoe kleine, aanvankelijk banale dingen toch een grote en blijven impact kunnen hebben.

 Het album ‘Float Fall’ verschijnt op 24 september. Op 30 september stelt de band het album voor in de AB. Tickets kan je hier kopen.

foto Ilias Teirlinck

16 juni 2021
Marc Alenus