Diana Jones op tour met 'Song To A Refugee'

De Amerikaanse singer-songwriter bracht met 'Song To A Refugee' één van de meest markante platen van 2020 uit.

Diana Jones op tour met 'Song To A Refugee'

Op het album vertelt Diana Jones verhalen van vluchtelingen over heel de wereld. Songs over mensensmokkelaars, kinderen die van hun ouders gescheiden worden, asielprocedures, ... Jones komt de plaat eind oktober voorstellen in België.

Haar album is nogmaals het bewijs van haar sociale engagement en de aandacht voor maatschappelijke problemen in haar werk. 'Song To A Refugee' kwam in september 2020 uit bij Proper records. Puur en aangrijpend, een album dat niemand onberoerd laat en de vluchtelingenproblematiek en slachtoffers van mensenhandel een gezicht geeft. De gastbijdragen mogen er ook zijn, Jones kreeg de hulp van niemand minder dan Richard Thompson, Steve Earle én Peggy Seeger. 'Songs To A Refugee' werd uitgeroepen tot album van het jaar bij Euro Americana Chart.

Jones weet al jaren te ontroeren met sociaal bewogen songs over echte verhalen. Zoals dat van Henry Russell, de mijnwerker die stierf in een ingestorte mijnschacht en zijn laatste uren besteedde aan het schrijven van een laatste liefdesbrief aan zijn vrouw. Dit prachtnummer werd ook opgenomen door Joan Baez op haar met een Grammy genomineerde plaat 'Day After Tommorrow'.Live:
21.10 cultuurcentrum Schoten
22.10 Kapel (Herentals)
27.10 Arenberg (Antwerpen)
29.10 muziekcentrum Dranouter
30.10 De Wildeman (Herent)

12 oktober 2021
Marc Alenus