Dewaere maakt zich op voor tweede plaat

Is dit een nieuwe Vlaamse punkband?

Met een naam als Dewaere lijkt het wel of deze jongens uit West-Vlaanderen afkomstig zijn, maar nee, Dewaere is een Franse noise punk band. Op 29 april brengen ze een tweede album uit dat ‘What Is Popmusic Anyway?’ werd gedoopt via À Tant Rêver du Roi.

Voor hun tweede album veranderde Dewaere radicaal de tactiek die ze hadden toen ze hun debuutalbum ‘Slot Logic’ componeerden. De band koos destijds voor verwilderd schrijven door middel van collectieve herhalingen: riffs stonden voorop, vandaar het rauwe en explosieve aspect van alle nummers. Stempartijen kwamen er dan bij. Het resultaat was een debuutalbum dat 100% directe pure punk extase was.

Voor ‘What Is Popmusic Anyway’ concentreerde de band zich op het schrijven van nummers door zorgvuldig de vijftig demo's en stukjes pop-geïnspireerde nummers uit te vlooien die voornamelijk door frontman Maxwell Farrington zelf waren geschreven. Deze kladjes vormden de ruggengraat van het nieuwe album dat bezegeld werd met blind-instinct harmonieën en structuren die meer melodie-georiënteerd zijn.

My Shangri-Laaa is de eerste single van het album. De videoclip voor werd opgenomen in Little India (Passage Brady), Parijs en geregisseerd door Jules Lahana. De camera volgt Maxwell Farrington op een postprandiale promenade, badend in de sfeervolle lichten en kleuren, verwijzend naar een denkbeeldige wereld gecreëerd door James Hilton in zijn roman ‘Lost Horizon’ uit 1933.

22 maart 2022
Marc Alenus