Derde soloalbum voor Buck Meek

Na het veelgeprezen album 'Two Saviours' uit 2021 komt de Texaanse gitarist van Big Thief met een derde plaat.

'Haunted Mountain' gaat over liefde en… iets anders. Iets groters dan liefde, iets dat de liefde niet uitdaagt, maar er juist tegenover staat. Een bezieldheid of een diepgewortelde volheid. Buck Meek zegt dat liefdesliedjes het moeilijkst zijn om te schrijven. “Geen break-up liedjes, maar een echt liefdeslied dat in alle ernst is geschreven? Dat is nu taboe”, zegt hij. "Soms voelt het aan alsof alle geweldige liefdesliedjes al zijn geschreven."

De eerste single is de titeltrack van de plaat en werd geschreven door Meek en boezemvriend Jolie Holland, die ook uit Texas komt en meeschreef aan vijf van de elf nummers van 'Haunted Mountain'. De eerste twee coupletten en het refrein van Haunted Mountain zijn door Holland geschreven als een liefdeslied voor Mount Shasta in Noord-Californië. Met het laatste couplet, geschreven door Meek, ga je samen op zoek naar wederkerigheid met de natuur.

"Het gaat erom dat je nederig wordt door datgene waar je kracht uit haalt en dan begint een echte, eerlijke relatie", zegt hij. Voortgestuwd door de ongerepte chemie van de band, wordt Haunted Mountain voorgesteld in een door Riley Engemoen geregisseerde video die de magie van de groep in de studio vastlegde.

 

27 mei 2023
Marc Alenus