Derde album voor Julia Jacklin

Beluister de tweede single uit de plaat.

Na Lydia Wears A Cross bracht Julia Jacklin met I Was Neon een tweede single uit die je ook zal terugvinden op haar nieuwe album ‘Pre Pleasure’ dat op 26 augustus uitkomt via Polyvinyl Record Co. De opvolger voor het prima 'Crushing' is opgenomen in Montreal met co-producer Marcus Paquin (The Weather Station/ The National ).

Het album herenigt Jacklin met de in Canada gevestigde toerband: bassist Ben Whiteley en gitarist Will Kidman, beiden van de Canadese folkgroep The Weather Station. Het introduceert ook drummer Laurie Torres, saxofonist Adam Kinner en strijkersarrangementen van Owen Pallett (Arcade Fire) opgenomen door een volledig orkest in Praag.

De video voor I Was Neon arriveerde met een video geregisseerd door Jacklin zelf, die zegt dat ze het nummer voor het eerst schreef voor "een band genaamd Rattlesnack, een kortstondig geliefd nevenproject uit 2019 waarin ik drumde. Ik herschreef het voor mijn album in Montreal, in een tijd dat ik wanhopig verlangde naar een versie van mezelf waarvan ik vreesde dat die voor altijd verdwenen zou zijn. Ik dacht aan dit nummer toen ik de albumhoes maakte. Dit nummer is echt de albumhoes."

Op 14 november staat Julia Jacklin in Trix.

16 juni 2022
Marc Alenus