Deftones' negende album komt er aan

Deftones’ negende album wordt concreter.

Vorige maand vernamen we dat Deftones in september van dit jaar van plan waren om een negende album uit te brengen. Met de geur van boekentassen in zicht, mag het niet verwonderen dat de spanning wordt opgedreven.

Vorige vrijdag (14 augustus) gingen alle digitale Deftonekanalen dicht en dan kwam er een video met de zin “No you will never find me.” De zoektocht naar hint kon dus beginnen.

En de fans vonden wat: in de broncode zagen ze meerdere referenties naar “0925” wat hen deed concluderen dat 25 september de dag wordt waarop het volgende Deftonesalbum zal verschijnen.

En dan is er de beweren van sommige fans op Reddit die zeggen dat ze bij het luisteren naar ouder materiaal van Deftones op Spotify animaties ontdekten met nieuwe zinnen als "We Devour," "The Days Ahead" en "This Is our Time."

Wat er ook allemaal van zij: de negende studioplaat van Deftones komt er aan en werd geproduced door Terry Date. Er komt ook een heruitgave van ‘White Pony’ omdat dat album 20 jaar bestaat en er komt een verzameling remixes van die plaat die ‘Black Stallion’ heet. De fans van de band uit Californië wachten leuke weken.

18 augustus 2020
Marc Alenus