Definitivos stellen debuut voor op Record Store Day

Dat het Record Store Day is op 21 april heeft u ongetwijfeld hier of daar al opgevangen. En dat er dan één en ander staat te gebeuren, weet u vast ook. Eén van die dingen is de release van het debuut van Kortrijkse punkband Definitivos. Bovendien willen ze die release op een niet-doordeweekse manier in de verf zetten.

‘Courtrai Moderne: Definite Definitivos' is het eerste volwaardige album van deze band, die al uit de late jaren zeventig stamt. Frank Holvoet (bas), Rik Masselis (drums, ook nog bij The P.I.G.Z.), Peter Coppens (gitaar) en Lucien Callewaert (zang) tourden in de jaren tachtig nog met bands als Stiff Little Fingers, D.A.F. en 999.

Na heel wat omzwervingen ('Courtrai Tonight' (1982), single Sight'Seeing /Besse, enkele personeelswissels) leek het project leeggebloed, hoewel het bij de leden steeds bleef kriebelen. In 2010 werd dan besloten de groep nieuw leven in te blazen met een 'best of'-cd en een boel optredens als gevolg.

En nu is er dus de hoger vermelde release, die in eerste instantie op vierhonderd exemplaren wordt uitgegeven. In Kortrijk zal de release ook niet ongemerkt voorbij gaan. Want op RSD om 16u geeft de band het beste van zichzelf op de Grote Markt.

19 maart 2018
Patrick Van Gestel