Debuutalbum voor Lucid Lucia op komst

Na de release van hun veelgeprezen titelloze debuut-ep in 2021, brengt het Antwerpse Lucid Lucia op 7 oktober debuutalbum 'Ever-changing Light' uit via het door groove geobsedeerde Belgische smaakmakerlabel Sdban Ultra.

Pigeons is a Mumpsimus de tweede track die gedeeld wordt van het nieuwe album. Het is een met afrobeat doordrenkte jazz-funk-odyssee, beginnend met een 'Duke Ellington-esk'-hoornarrangement over een dwingende "odd-meter" groove, evoluerend naar een krachtig en meezingend thema, gevuld met funky breaks en hippe licks. Je kunt hier gewoon niet stil bij zitten.

Geboren uit de as van fusion-outfit BRZZVLL, werd Lucid Lucia opgericht door saxofonist Vincent Brijs, een begrip in Antwerpen en de Belgische jazzscene. BRZZVLL, voormalig winnaars van het Jong Jazztalent Gent, bracht in 2008 hun debuutalbum 'Days of Thunder, Days of Grace' uit en zou nog vijf albums uitbrengen, waaronder een samenwerking met de in Trinidad geboren dichter, romanschrijver en muzikant Anthony Joseph op het veelgeprezen album 'Engines' en met hiphop-MC, schrijver en producer Amir Sulaiman op het album 'First Let's Dance'.

Het album 'Waiho' uit 2017, het eerste instrumentale en laatste album van de band, werd lovend ontvangen door tal van smaakmakers, waaronder UNCUT magazine, The Line of Best Fit, XLR8R en Record Collector magazine. Tot op de dag van vandaag en Lucid Lucia markeert een helderder, helderder geluid voor het sextet.

Op 15 december staat de band in De Roma voor een feestelijke thuismatch.

 

1 augustus 2022
Marc Alenus