Debuutalbum Schotse band enkel voor Benelux

WHITE maakt onweerstaanbaar catchy “dark disco punk” met messcherpe gitaarrifjes en bewijst met hun eigenwijze sound dat hoekige elektronische discobeats en dissonante gitaren nog steeds een gouden combinatie zijn.

De troeven van deze Schotse band?: een fenomenale, hard meppende drumster en de heerlijk quasi-verveelde uitstraling van zanger Leo Condie die bovendien beschikt over een elastische stem, geknipt voor dramatische uithalen.

Hun debuutalbum ‘One Night Stand Forever komt in de winkels op 21 april 2017, met hierop vooruitlopend een single met dezelfde titel (14 april 2017). Het album zal in eerste instantie verschijnen in de Benelux als een co-release van Mass Market Recordings en Gentlemen Recordings. In november vorig jaar verscheen al de 10"/digitale ep ‘Cuts That Don’t Bleed’, met als catchy singles Living Fiction en I Liked You Better When You Needed Me.  Pas na de zomer verschijnt het album in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld.
 
Hun optreden in De Wereld Draait Door ging viraal en zo mag de band ook op Vestrock spelen op 3 juni. Een dikke week eerder, op 25 mei speelt de band in Cafe Cafe, Hasselt

20 maart 2017
Marc Alenus