De 'Wederkeer' van Heidevolk

Na het laatste album,'Vuur Van Verzet' uit 2018 brengt de band op 24 februari na bijna vijf jaar een zevende studio album uit., 'Wederkeer', uit via Napalm Records.

De eerdere uitgebrachte singles Klauwen Vooruit en Drink met de Goden (Walhalla) uit de nieuwe plaat van Nederlandstalige folk-/vikingmetalband Heidevolk gingen het epische, akoestische titelnummer van het album voor, dat de band ons bezorgde.

De band vertelt hierover: "Het titelnummer Wederkeer is een krachtig akoestisch nummer over innerlijke kracht, trots en overtuigingen. In de videoclip zien we een jonge vrouw die door het koude donkere bos dwaalt. Ze is verdwaald, maar iets in haar voedt haar zoektocht en zegt haar door te zetten. Plots trekt een verleidelijke hymne haar naar een ruimte waar glinsterende fakkels door de bomen schijnen en schaduwen van mannen te zien zijn die een puur en compromisloos volkslied zingen. Wanneer ze uiteindelijk de cirkel van licht betreedt, is het tafereel waarvan ze dacht getuige te zijn, verdwenen, alsof het er nooit was..."

Nieuwsgierig? Oordeel zelf.

20 januari 2023
Bert Gysemans