De vrouw van Ron Gallo klinkt ook geweldig

Chiara D'Anzieri verhuisde van Italiƫ naar de VS met grote gevolgen.

Eigenlijk was de Italiaanse, die zich nu Santa Chiari noemt, voorbestemd om klassieke muziek te spelen. Als kind was ze al virtuoos op de cello, op haar zestiende richtte ze al haar eigen strijkerskwartet op en ze tourde met verschillende orkesten doorheen Europa.

Op haar twintigste verliet ze echter het conservatorium en leerde ze zichzelf gitaar, bas en drums spelen. Ze bestudeerde de muziek van Zappa en Captain Beefheart, Velvet Underground, The Doors en The Beatles. Op haar vierentwintigste ontmoette ze dan Ron Gallo. Ze verhuisde mee met hem naar Nashville en later naar Philadelphia waar het koppel nu nog woont.

Als vrouwelijke singer-songwriter werd ze geconfronteerd met tegenslagen en misogynie, maar ze zette door en nam haar eigen muziek op die ze ook zelf producete. Het gevolg: de singles Peach Tree en Visa en nu een derde: Worth It Or Not, allemaal tracks van debuut 'Imported', dat uitkomt via Kill Rock Stars op 20 oktober.

Die plaat vertelt het verhaal van haar transatlantische romance en alles wat erop volgde. Of het de moeite loont om naar haar te luisteren? Jazeker! Worth It Or Not is een sprankelende single met een heerlijke baslijn, een okselfrisse gitaar en een zangeres die helemaal haar stem vond.

30 augustus 2023
Marc Alenus