De vijf Young Curators van Wilde Westen

Wilde Westen startte onlangs een zoektocht naar 'Young Curators'. Uit een grote groep kandidaten selecteerde Wilde Westen vijf mensen, allemaal tussen achttien en zesentwintig jaar oud.

Het vijftal krijgt tijdens concertseizoen 2019 - 2020 volledig carte blanche om enkele avonden naar hun voorkeur in te vullen. Zowel de programmatie, de communicatie als de productie van hun concertavonden ligt volledig in hun handen. 

De eerste Young Curators-avonden heten 'Sonic City in the City'. Tijdens het Sonic City weekend wordt Muziekcafé Pand.A het 'vierde podium'. Daar presenteren de vijf op zaterdag 9 en zondag 10 een uitdagend, eclectisch programma voor. Verwacht je aan twee avonden vol nationaal opkomend talent.

Na Sonic City krijgt het vijftal jonge curatoren nog de kans om een aantal andere concertavonden op te zetten. Wilde Westen hoopt met dit project zowel jongeren de kans te geven om ervaring op te doen in de muzieksector, beginnende bands meer speelkansen te geven én meer jongeren te betrekken bij de concert- en festivalwerking.

Meer info over de Young Curators? Volg de Facebook en Instagram pagina.

De 'Young Curators' (v.l.n.r.) Marijke Maes, Robin Verslype, Cédric Devos, Lukas Cooman en Olivia Compère.

25 september 2019
Marc Alenus