De Staat lost weer drie nieuwe nummers

De band kwam vorige maand met een indrukwekkende introductie van hun onuitgebrachte track Head On The Block, live op Pinkpop in Nederland.

Vandaag is het tijd voor een vers drieluik van het project red, yellow, blue, met de release van de nieuwe nummers Head On The Block, Danger en Someone To Be. Op zaterdag 20 augustus brengt De Staat dit trio live op Pukkelpop.

'red, yellow, blue' is geen studioalbum, maar een gigantische verzameling nieuwe nummers van De Staat. Het project startte in november 2021 en het loopt nog door tot in 2023. Terwijl andere bands tientallen nummers afslanken tot een album van tien tracks, omarmt De Staat met dit project de breedte van hun werk op een natuurlijke manier. Maar niet alle muziek komt tegelijk.

Frontman, zanger en producer Torre Florim vergelijkt het project met eten: "Je krijgt om de paar maanden een driegangendiner." Vandaag is dus een speciale dag waarbij De Staat ons een voorgerecht in het rood, een hoofdgerecht in het geel en een dessert in het blauw serveert.

Over Head On The Block (rood) zegt Florim: "Het is onze festivalstamper voor deze zomer, een agressief dansnummer voortgestuwd door ego. Het is een ironische kijk op mijn haat-liefdeverhouding met het artiestenbestaan."

Daarna volgt Danger (geel): "Danger is onze funky ode aan gevaar. Ik geloof dat je gevaar in je leven nodig hebt om je echt levend te voelen. Dus dit nummer is een viering van gevaar", aldus Torre.

Tenslotte komt Someone To Be (blauw): "Dit nummer gaat over de frustratie van het niet weten waar te gaan of wat te zijn. Someone To Be omschrijft het verlangen naar een eenvoudige oplossing voor persoonlijke onrust. Arrangementsgewijs is dit één van mijn favorieten: wie had gedacht dat een swingbeat, een dubstep bas, strijkers, klokkenspel en dromerige zang zo een fantastische combinatie zou zijn."

 

 

15 juli 2022
Marc Alenus