De reis om nooit te vergeten van Evil Invaders

Onze metaltrots Evil Invaders stond eind vorige maand gepakt en gezakt op de luchthaven van Brussel nationaal voor een groot avontuur. De band was namelijk uitgenodigd om op een metalfestival in Milwaukee acte de présence te geven. Een gage voor de band zat er niet in, maar de reis en alle onkosten werden betaald door de organisatoren van het festival. 

Maar er was in het verhaal geen rekening gehouden met de Amerikaanse douane. Toen de band aankwam in Chicago, liep het volledig mis. Twee van de vier Evil Invaders werd de toegang tot de Verenigde Staten onmiddelijk geweigerd, terwijl de twee andere leden al bij de taxi stonden. Maar omdat hun vrienden zolang wegbleven, keerden ze toch maar terug naar de douane, waar ze dan prompt ook apart genomen werden. 

Wegens het ontbreken van een geldige werkvergunning mocht de band enkele gezellige uren in een cel doorbrengen en werden ze op de eerste vlucht naar Brussel nationaal gezet. Een ijverige douanier had Evil Invaders gegoogeld en ontdekt dat op het festival waar ze moesten spelen inkom werd gevraagd en inkom staat gelijk aan geld verdienen.

Het mag duidelijk zijn: Amerika ligt onze Belgische muzikanten niet. Eerder dit jaar werden Coely en SX ook al geweigerd voor showcases op South By Southwest. 

11 mei 2017
Bert Gysemans