De prikkelende nieuwe van Amenra

'De Doorn' verschijnt op 25 juni via Relapse Records.

De nieuwe plaat is meteen de eerste van Amenra die bij Relapse verschijnt. Bij de aankondiging hoort ook een nieuwe single. Je kan De Evenmens hieronder bekijken - de video is van de hand van Dehn Sora - en beluisteren.

Frontman Colin H. van Eeckhout gaf volgende toelichting bij de single: "We zijn maar even mens. De Evenmens. Dit nummer gaat over het vinden van het antwoord, in het stellen van de vraag. De eeuwige zoektocht van de mens naar zijn plaats in en op deze wereld. Een lijdensweg met flarden van schoonheid en geluk en dit alles in relatie tot de medemens. Aanvaarden wat is. Onze broer Dehn Sora (kunstenaar) sculpteerde de digitale wereld waarin die evenmens ronddwaalt, beschermd door zijn doornen, gewond door de vele anderen. Offers van Goud bloed."

Merk op dat hiermee de cyclus van albums 'Mass I - VI' werd doorbroken. Desondanks wordt ook vermeld dat het een religieus symbool voor pijn als teken van transformatie. De afbeelding op de hoes werd trouwens in brons gegoten en elk van de bandleden offerde daarvoor iets persoonlijks op als teken van hun pijn en als deel van het geheel. 

5 mei 2021
Patrick Van Gestel