De nieuwe single van Shorty Jetson And The Lefthands

Senator John McCain stierf op zijn eenentachtigste, maar zijn naamgenoot uit deze single komt eerder aan zijn einde.

De vorige single van Shorty Jetson And The Lefthands, Go On Without You, was een onversneden brok rock-'n-roll, maar met de nieuwste Down The Byways verrast het vijftal met iets wat we bijna een countryballad zouden durven noemen.

Via de zijwegen van hun ziel nemen ze ons mee in het leven van ene John McCain, een man die nooit ten volle het leven leefde en altijd braaf was, maar uiteindelijk ook nooit kreeg wat hij eigenlijk verdiende. Dat beseft hij pas als hij aan de hemelpoort staat, wachtend op zijn beurt om binnen te gaan nadat hij op zijn achtenzestigste overleed.

De nieuwe single is een prachtig, emotioneel duet met Charlotte Verdickt, wiens stem hier lijkt op die van de Nederlandse countryzangeres Ilse Delange. Ook de clip, die morgen (15 mei) uitkomt, staat bol van de emotie. We zien een showman (Shorty) die kampt met een paar verslavingen en een vrouw (Verdickt) die hem vergeefs probeert te redden. De rest van de band is gekleed als muzikanten uit een fanfare, maar het is geen feestelijke muziek die ze spelen.

14 mei 2021
Marc Alenus