De La Soul binnenkort volledig te streamen?

De muziek van de band zou binnenkort wel eens terug toegankelijk kunnen zijn.

De La Soul binnenkort volledig te streamen?

Variety meldt dat het in New York gevestigde muziekrechtenbedrijf Reservoir Tommy Boy de rechten heeft overgenomen van de muziek van o.a. De La Soul. Een woordvoerder van Reservoir zei tegen Variety: "We hebben al contact opgenomen met De La Soul en zullen samenwerken om de catalogus en de muziek terug naar de fans te brengen."

In februari 2019 deelde De La Soul dat er plannen waren om hun Tommy Boy-catalogus digitaal uit te brengen, terwijl ze tegelijk de verdeling van de inkomsten hekelden. Ze drongen er destijds bij de fans op aan: " "Don't feed the Vultures, support and respect the culture #30years If you wanna support De La Soul, cop the #grinddate and #anonymousnobody albums."

Datzelfde jaar werden de onderhandelingen stopgezet, maar nu lijkt er na een overname van de leiding van het bedrijf toch een doorbraak te zijn. De Tommy Boy-catalogus van De La Soul bevat het geprezen debuut uit 1989 ‘3 Feet High and Rising’, ‘De La Soul Is Dead’ uit 1991, ‘Buhloone Mindstate’ uit 1993, ‘Stakes Is High’ uit 1996, ‘Art Official Intelligence: Mosaic Thump’ uit 2000 en ‘AOI: Bionix‘uit 2001.

6 juni 2021
Marc Alenus