De Kreuners terug de studio in

En dat was twaalf jaar geleden.

Op drie bubbelconcerten na werden alle concertplannen van De Kreuners opgeborgen en doorgeschoven naar dit voorjaar. De "Zomerkreun 22" omvat meer dan veertig optredens op de festivalpodia (Suikerrock, Rock Zottegem,...) en in de clubs (AB, De Roma, Het Depot,...).

De Kreuners zijn bovendien na twaalf jaar nog eens samen de studio ingedoken voor de heropnames van Geen Zonde Van De Tijd, een single met bijhorende videoclip. 

"Elk concert maken we er een erezaak van om naast de Kreuners-klassiekers ook onbekendere nummers uit ons repertoire te herwerken en in de set te smokkelen”, legt Opper-Kreuner Walter Grootaers uit. "Geen Zonde Van De Tijd was een vergeten albumtrack uit 2003, die destijds nog werd ingezongen door onze gitarist Erik Wauters. We hebben dat nummer opgevist tijdens onze laatste clubtour, waarin het één van de drie songs was die we tussendoor akoestisch brachten. Als we het speelden, waren de reacties van het publiek overweldigend. Dat heeft ons aan het nadenken gezet en doen beslissen om er een gloednieuwe versie van op te nemen.” 

26 maart 2022
Patrick Van Gestel