De Debbie Harry van Lier is niet meer

Martine Van Hoof, ooit partner van Ruben Block (Triggerfinger) en eigenares van een gouden stem, is niet meer.

Martine Van Hoof, richtte in 1992 Tiny Tinne & The Texas Jumpers op samen met Alain Van Den Brande en Ruben Block (allebei uit Franky & The Rednecks) en Koen Verbeeck. Na een paar maanden veranderde hun naam in Sin Alley. Ze namen een ep, een album en in 1996 nog een dubbele single op, maar dan stierf de band een stille dood.

Ruben Block dook later op bij Triggerfinger, maar vormde samen met Martine van Hoof ook AngeliCo. Ook Tom Van Stiphout, Axl Peleman en Mario Goossens traden toe tot deze “supergroep” die een contract wist te versieren bij Universal. Het vertrek van Goossens richting Hooverphonic betekende het vroegtijdige einde van deze band die de Vlaamse Garbage werd genoemd.

Nog later vormde Martine Van Hoof samen met bassist Pieter Vreede, drummer Dino Verrienti en gitarist Sam Malec de groep Dashboard Darling. Ondanks prachtige nummers als Heavenly Creatures brak de band nooit veel potten, maar Van Hoof bleef er (terecht) in geloven en wou het project een nieuwe boost geven. Helaas komt daar nu niets meer van terecht. Op haar Facebookpagina werd haar overlijden bevestigd en ook o.a. Bjorn Eriksson herdacht haar.

7 augustus 2019
Marc Alenus