De Boilerparty biedt dit jaar twintig artiesten

Zorg dat je nog niet op woensdag klaar bent voor de Boilerparty, de opwarming van Pukkelpop. Die vindt dit jaar op donderdag plaats en heeft heel wat te bieden.

De Boilerparty, van oudsher op de vooravond van Pukkelpop, maar dit jaar dus op donderdag, is door de jaren heen geëvolueerd van sympathieke fuif voor vroege kampeerders naar een volwaardige festivalavond met dit jaar twintig artiesten in de line-up.

Donderdag 15 augustus is een feestdag, maar ook bijzonder voor The Van Jets. Kind aan huis in Kiewit en hun zevende Pukkelpop wordt ook meteen hun laatste festivalshow. Met zes doortochten zitten Jan Paternoster en Dries Van Dijck van Black Box Revelation hen op de hielen. Nog vier te gaan en dan krijgen ze een eigen kleedkamer heeft Chokri beloofd.

Heideroosjes, de bekendste punkrockband van Nederland, staan er voor de vijfde maal. Voor de grootse garagerock van SONS en de catchy electropop van Ruby Grace wordt het een spannend debuut, Peuk is het muzikale equivalent van een knietje en Gestapo Knallmuzik - in 2017 nog verantwoordelijk voor de meest hilarische aankondigingsvideo in de geschiedenis van Pukkelpop - is ook dabei.

Bizzey, in 2013 nog met met Yellow Claw op Pukkelpop, komt naar Kiewit met zijn Bizzey Iconic Show. Verder staan er een pak nummer 1-hits, gouden- en platina platen en best bekeken Nederlandstalige video aller tijden (170 miljoen views) op zijn CV. Glints gaat ook doen waar hij goed in is, iedereen inpakken met zijn eigentijdse kijk op hiphop, pop en electro. Miss Angel komt pas kijken maar gaat deze zomer zonder enige twijfel potten breken met haar old school hip-hop.

Verder nog meer cream of the crop met Skyve feat. Studio Brusselgezicht Eva De Roo, Nadiem Shah feat. MC Six, TLP en Laston & Geo. Dansen blijft de boodschap en dat kan ook dankzij Niels Kenis, Tofec, Vandalen en Flashback Force, het trio rond Wiebe Loccufier (The Subs, Starski&Tonic), Kristof Claes (Goldfox, Rave Our Souls) en Kim Mathijs (Ed&Kim, Michael Midnight, Studio Brussel).

Ook het after party concept Underground wordt op algemeen verzoek hernomen. Underground - voor mensen die houden van gitaar en een pintje - werd vorig jaar voor het eerst geïntroduceerd en bleek een instant succes. Elke avond kunnen festivalbezoekers die op zoek zijn naar een alternatief voor de beats tot vier uur ’s morgens terecht in de Club-tent. Donderdag 15 augustus staat Studio Brusselicoon Stijn Van de Voorde alvast klaar achter de discobààr van de gitaar.

29 mei 2019
Marc Alenus