Darling is er klaar voor!

Er is een nieuw, interessant samenwerkingsverband aan de muziekhorizon.

De groep luistert naar de naam Darling en bestaat uit Windhand-zangeres Dorthia Cotrell, Baroness-gitariste Gina Gleason en Gina's partner in crime Leanne Martz (Misstallica). Een eerste nummer, Baptists, staat al enkele dagen op de bandcamp van de dames en lijkt de de voorloper van een écht album te zijn. De opbrengst van dit nummer gaat trouwens integraal naar forthegworlsparty

Over dit eerste nummer wist zangeres Dorthia te vertellen dat ze ondertussen toch al een tijdje samen aan het spelen zijn (sinds begin 2019) en dat ze allemaal nu eindelijk hun kinderdroom van "the all girl band" hebben waargemaakt. Dorthia is naar eigen zeggen zeer blij om met twee zulke getalenteerde dames te mogen samenwerken en ze ook nog eens vriendinnen te kunnen noemen.

De opbrengst van dat eerste nummer gaat dus volledig naar het forthegworlsparty, een organisatie die ijvert om transgenders te kunnen helpen met al wat nodig zou zijn. Het nummer gaat dan ook over een transgender, zegt de zangeres. Eén die jammer genoeg niet meer onder ons ons is, omdat ze niet meer wist hoe ze zichzelf moest zijn.

Verder liet Dorthia nog weten dat er meer nummers in aantocht zijn.

 

21 juli 2020
Bert Gysemans