daPremière: The Shadow Machine - Blind

Na een succesvolle rit met zijn vorige project Low Land Home gaat Jo Geboers weer solo.

Low Land Home had alles om een groot succes te worden: een talentvolle singer-songwriter gezegend met een heerlijk warme bariton, goede muzikanten en enkele damesstemmen, die maakten dat het plaatje helemaal klopte.

Het leverde de band mooie optredens op waaronder supports voor The Slow Show, Gabriel Rios en Marble Sounds. Maar het bleef kriebelen bij Geboers om muziek te creëren, die hemzelf paste als een tweede huid, muziek die helemaal van hemzelf was, zoals ook zijn schaduw van hemzelf is.

Het resultaat is The Shadow Machine, zijn solo-project waarin hij van begin tot eind aan het stuur zit en melancholische en intieme popsongs met een duister Duyster-sfeertje maakt. Eerste voorbeeld daarvan is Blind, dat het verhaal vertelt over de zoektocht naar jezelf en het blind vertrouwen in anderen om de weg te vinden.

Voor velen is dit ongetwijfeld een herkenbaar thema in deze onzekere tijden. Het donkere nummer met een streepje licht, werd met onzekere pennentrekken getrokken door een man die je meeneemt op een intense tocht doorheen persoonlijke hersenspinsels, daarbij, niets ontziend, zichzelf kwetsbaar opstellend in een voortdurend streven naar oprechtheid.

Live wordt Geboers vergezeld door Gianni Marzo (Isbells, Marble Sounds), bassist Wannes Nimmegeers (Quasiland) en drummer Dennis Mahieu (ex-drummer Rhinos Are People Too). De single met release op 19 maart is de eerste uit een debuut-ep die later dit jaar uitkomt. De ep werd geproducet door Bert Vliegen (Whispering Sons, Teen Creeps) en gemastered door Laurens Grossen (Whispering Sons, Danny Blue and The Old Socks, Rumours). Wij hebben de single en clip in première voor u:

17 maart 2021
Marc Alenus