daPremière - Steve Leon & The Accusations - Bound To Break

De Antwerpse altcountry- en indiefolkband deelt de eerste single van het nieuwe album 'Borrowed Time Bonanza'.

Steve Leon & The Accusations bracht vorig jaar een debuut-ep uit en nu is het zestal klaar om de fans van Wilco, Bright Eyes, Green On Red en andere Mountain Goats te verleiden om een eerste volwaardig album te kopen. De plaat zal vanaf 8 november te verkrijgen zijn via Off Label Records. Op 13 september komt de eerste single Bound To Break uit, maar je kan er hier al van proeven, want wij mogen de clip nu al delen.

In Bound to break zingt Steve Leon met unieke zangstem over het achterlaten van zijn jeugd met zijn passie voor het spelen van muziek volledig intact. Het nummer gaat over het besef dat zijn belangrijkste motivatie een diepe liefde voor muziek, creatie en de unieke ervaring van het samen met een groep vrienden spelen van muziek is. Liedjes schrijven is voor Leon geen keuze, het is iets dat hij moet doen.

En hij groeide dan wel op met de muziek van The Clash, The Smiths en The Cure, maar vanaf zijn dertigste werd hij verliefd op de country van Townes Van Zandt, Hank Williams en Gram Parsons. Hij verzamelde Mila Francis (zang, mandoline, viool, gitaar), Yannick Hermans (gitaar), Bouke Cools (pedal steel, dobro), Kristof Van de Vliet (bas) en Tim Martens (drums) om zich heen en maakt sindsdien muziek zoals die waarvan dit nummer een perfect voorbeeld is.

Net zoals de rest van 'Borrowed Time Bonanza' werd het nummer rechtstreeks opgenomen op zestien-track analoge tape, waarbij de band live samenspeelde. Dit resulteert in een echt eerlijk klinkende plaat, die die kleine magische momenten vastlegt die alleen in zo'n setting kunnen gebeuren en die een warm en gedetailleerd geluid presenteert. Op deze manier maakt de band een bewuste beslissing om menselijke emotie te behouden, een imperfectie in een tijd van gecamoufleerde producties en door AI gegenereerde muziek. De mastering werd verzorgd door Bob Macc bij Subvertcentral.

11 september 2024
Marc Alenus