daPremière: Silver Lake - Under the Silver Lake

Deze track ontstond na het zien van de film ‘Under the Silver Lake’,  een surrealistische, esthetische en pakkende film.

Na een ontmoeting in de romantische, nachtelijke setting van een oude Amsterdamse kroeg, besloten Marleen Hoebe en Jesse Koch partners te worden in het leven – en later, de muziek. Ze vormden de band Silver Lake en brengen nu hun eerste single uit. Koch en Hoebe waren allebei echt helemaal geïntrigeerd door de film. Met deze song vertaalden ze het mysterieuze gevoel van de film naar muziek.

Koch en Hoebe: “Daarbij is voor ons de ‘Silver Lake’ een beetje symbool gaan staan voor je onderbewuste. Een plek waar al je herinneringen en angsten en verlangens samen komen. En ze zijn abstract en helemaal niet concreet, maar je krijgt er wel heel duidelijk een gevoel bij. Een plek waar je dingen over jezelf te weten kunt komen, waar dingen leven die je dacht vergeten te zijn. Op dezelfde manier dat dromen je impulsen verwerken op een onvoorspelbare manier die je zelf in je eigen hoofd creëert. Dingen als jaloezie, verloren liefdes, herinneringen van je jeugd schuilen allemaal achter een sluier, omdat ze in de realiteit geen bestaansrecht hebben en het geen sense zouden maken.”

De video van deze toch wel epische song, die wat doet denken aan een stevige versie van In The Valley Below, die je hieronder in première kan bekijken is een volledig analoog op 16mm film geschoten, inclusief een onderwater gitaarsolo.

4 maart 2022
Marc Alenus