#daPremière - Maida Rose - I Remember

Hoe een scheiding kristalliseerde tot een wondermooie popsong.

Vorig jaar deelden we al een aantal van de vier singles die het Nederlandse Maida Rose op de wereld losliet. En dat was niet zomaar natuurlijk. Roos Meijer and Javièr den Leeuw hadden duidelijk alles wat ze in zich hadden in die nummers gelegd en dat is bij hun vijfde single niet anders.

"Life goes on. I guess I should follow, but I don't." I Remember is hét break-up nummer van debuutplaat ‘Tales Of Adolescence’  dat op 25 maart 2022 aankomt. Opnieuw stort Maida Rose hun hart uit in een zijdezachte downtempo droompopnummer en zingen ze over wat hun adolescentie heeft getekend in een melancholisch jasje.

We moeten (opnieuw) heel erg aan Beach House denken en laat die supergroep nu ook net weer een album uitbrengen. Toch heeft Maida Rose zeker bestaansrecht naast de grote broer. Hun nummers zijn van dezelfde kwaliteit, even ragfijn uitgekerfd en ook dit keer weer gezegend met een oorwurm van een melodie.

"Dit nummer ontstond in de Zweedse stilte. Wandelend door de knisperende sneeuw herleefde ik de momenten vlak na mijn break-up van een half jaar eerder." Vertelt Roos Meijer, frontvrouw van Maida Rose. "Je liefde is net de deur uit, je ligt op bed en beseft hoe luid de stilte is.” Iedereen kent het gevoel en door het te delen, kan het helen zoals het besef dat de tijd samen toch heerlijk en waardevol was.

Morgen komt I Remember uit, maar je kan het hier al beluisteren.

13 januari 2022
Marc Alenus