daPremière: Korneel Muylle & Slow Lee - Hello Jesus

Korneel Muylle en Slow Lee presenteren mooie videoclip voor Hello Jesus.

Onlangs deelden we al wat info over het Belgische luik van het IME (Introspection Music Experience), opgezet door de vzw KAOS. Een van de songs daarin was Holding The Line van Korneel Muylle, de Brugse singer-songwriter die bekend is van zijn band Slow Lee.

Muylle is het type artiest dat zich langzaam ontwikkelt en geleidelijk aan juweeltjes loslaat. Hij zoekt in zijn nummers naar antwoorden op de moeilijkere thema’s in dit leven en was dan ook een geknipt artiest voor het IME met zijn nummers over mentale kwetsbaarheid.

Voor dat project schreef hij ook het nummer Hello Jesus en de clip van dat nummer presenteren wij nu fier in première. In de prachtige clip gedraaid door Groovelab Productions, zien we een jonge tiener, gespeeld door Pyno Stevens, rondhangen in een verlaten loods en fietsen. De beelden passen erg goed bij het nummer waarvoor ook Muylles broeders van Slow Lee opgetrommeld werden, want de jongen lijkt volledig op te gaan in zijn eigen wereld.

“Take your helmet off, put your baseball bat aside and let the fear go away” zingt Muylle in het breekbare nummer over iemand die bang is van iemand met een psychose en denkt dat hij Jezus is. De boodschap is dat we niet bang moeten zijn van mensen die de realiteit anders beleven dan dat wij dat doen.

Nu vriijdag 19 februari is er een KAOS Talk met Muylle en hij nodigt creatief therapeute en fotografe Kim Note, klinisch psycholoog Dirk Bryssinck en dramadocent/acteur Wim De Winne uit.

Op 25 februari worden alle songs, dus ook die van Chloë Nols en van KRANKLAND live voorgesteld, virtueel uiteraard, vanuit het Museum Dr Guislain. Je kan dat alles gratis streamen via Sound Of Ghent, het Facebook-event of de website van het museum.

15 februari 2021
Marc Alenus