daPremière - KORINTHIANS - I Pray So You Believe

Het zou kunnen dat deze postwavebanger u bekend in de oren klinkt.

Twee jaar geleden verscheen het prima ‘Chaos Control’ van de Gentse postwaveband KORINTHIANS. Die leverde een aantal singles op met A Way With Words, Beat en Icarus Airlines, maar ook het centrale nummer I Pray So You Believe mocht er zeker zijn. Daarop klonken de Gentenaars als de frisse Editors ten tijde van ‘The Back Room’.

Toen begin dit jaar de vijftigste (en laatste) compilatie van Wool-E-Tapes moest samengesteld worden, koos de band ervoor om dit nummer in te sturen, maar wel in een onuitgegeven jasje. Het nummer duurt nog een donkere minuut langer dan de albumversie dankzij een mooie, sfeer zettende intro en een extra trance-opwekkende shoegaze-outro. Tussen de zesentachtig (slik!) nummers op de compilatie viel dit nummer dermate op dat het nu ook een video meekreeg.

Bovendien is het nummer erg actueel, want het gaat over dictators, haatzaaiers en valse profeten die met fake news soms duizenden volgelingen weten te misleiden. I Pray So You Believe klinkt dan misschien als iets van de donkere jaren tachtig, toch is het duidelijk een nummer van nu.

22 juni 2021
Marc Alenus