daPremière: Jono McCleery - Moonlit Parade

An Englishman in Rotterdam brengt breekbare titeltrack van zijn aankomende album.

Op 22 april verschijnt het nieuwe studioalbum van singer-songwriter Jono McCleery, ‘Moonlit Parade’ via Ninety Days Records. Het album werd opgenomen in Master Chords Studios in London samen met producer Ronan Phelan (Adele, Chilly Gonzales, Ed Sheeran) en de master werd verzorgd door Matt Colton (Arctic Monkeys, Thom Yorke, Coldplay). Het titelnummer van het album is tevens de nieuwe single.

Moonlit Parade is een pure break-up song. Het wordt gezongen vanuit het perspectief van iemand die alles verloren heeft, maar vasthoudt aan zijn liefde voor één persoon. De liefde is verdwenen, maar de hoop om deze persoon terug te vinden zal nooit helemaal vervagen zingt McCleery met zijn warme zangstem die mooi vooraan in de mix zit. Zo biedt hij een gevoel van nabijheid. Hij dringt binnen in je bubbel zonder zich op te dringen.

Wij mogen de video bij het nummer in première bij jou binnenbrengen en over die video zegt de man zelf: “The video was shot in a small village near Valencia (Spain) by the mountains. We went walking in the night where the quiet suburbs back out onto the mountains with Giovanni Di Legami who filmed and produced everything. I had invited him to stay with us for one week to film, and coincidentally there was a full moon happening during a heatwave.“ Bekijk hem hieronder.

Jono McCleery is afkomstig uit de culturele scene van Londen , maar woont alweer een hele tijd in Rotterdam. Hij werd doof geboren en hoorde tot zijn derde jaar niets. Op zeventienjarige leeftijd hield hij voor het eerst een gitaar vast en verloor die nooit meer uit het oog, ondanks het feit dat hij zich ook vele andere muzikale vaardigheden eigen maakte.

Aan het begin van het nieuwe millennium ging de jonge muzikant deel uitmaken van de levendige Londense 'underground' en het 'One Taste Collective' (OTC) - een project dat in 2004 werd opgericht om muzikanten en dichters uit alle genres te ondersteunen, met een gemeenschap van ongeveer 200 leden. Het OTC heeft niet alleen opkomende lokale artiesten voortgebracht, maar ook wereldberoemde talenten als Little Dragon, Jamie Woon, Kae Tempest en het Portico Quartet.

Ook McCleery kan intussen een paar adelbrieven voorleggen: hij speelde al voorprogramma’s van onder andere Gil-Scott Heron, Bonobo en Fink. Bekende labels begonnen al snel interesse te tonen in deze Britse muzikant, en in 2011 bracht hij zijn labeldebuut ‘There Is’ uit. Daarop volgde nog twee albums die lovende kritieken kregen. Zijn Beyoncé cover Halo werd ondertussen bijna tien miljoen keer gestreamd.

Moonlit Parade kan je hier presaven, het gelijknamige album via deze link. Vooruit bestellen kan via Diggers Factory.

28 januari 2022
Marc Alenus