daPremière: Joeri Chipsvingers en het Lays Lament

Niet voor zoetekauwen, deze Joeri Chipsvingers.

In oktober bracht Michiel de Naegel (bekend van 30,000 Monkies en Youff.) als Joeri Chipsvingers een album uit met muziek die bengelde tussen klassieke noise en een soundtrack bij het onuitgegeven luistersprookje ‘Jommeke en de Tovenaar van Oz’. En eerlijk? We lustten het niet meteen.

Ja noem ons gerust “cultuurbarbaren” of “oppervlakkig”, maar van het “labiel trutje” werden wij zo nerveus als een kat in bad. Op een nummer na: Joeri Chipsvingers en het Lays Lament, de langste compositie van de plaat waarop de Naegel bewees dat hij met zijn elfkoppig orkest een compositie kan brengen, die spannend en toch coherent is.

Het voorbije weekend kondigde Joeri aan dat er hoop is in de toekomst en die toekomst start vandaag en wel hier en nu met de première van de videoclip van Joeri Chipsvingers en het Lays Lament, gedraaid door Anton Cla (https://www.antoncla.com).

Joeri beschrijft de clip als volgt:” Zonder deftige aardappelen, geen deftige chips. Maar de zon is meedogenloos, de coloradokevers hebben honger en de vogels ruiken hun kans tot heerschappij over de uitgestrekte aardappelvelden. Vogelverschrikker Joeri ligt in de touwen. Alles lijkt verloren, over en uit.
Gelukkig zit er nog magie in de aardkorst. Gelukkig is er altijd nog hoop.“

Op woensdag 16 december kan je Joeri Chipsvingers live meemaken door middel van een livestream vanuit Minard in het kader van Sound of Ghent. Dat dit een maffe totaalervaring wordt, staat nu al vast en voor amper €5 bent u erbij. Zet die zak peper en zout met kaassaus maar klaar!

14 december 2020
Marc Alenus