#daPremière - HEY!TONAL - Krcace

Dat de band aanvankelijk “Drummers’ Perspective’ zou heten, is te merken.

#daPremière - HEY!TONAL - Krcace

Ergens tussen 2006 en 2008 rijpte in de hoofden van Mitch Cheney (Rumah, Sakit, Sweep the Leg Johnny,…) en Alan Mills (Chiisai-oto, Burl) een gezamenlijk project dat uit zou monden in het album ‘Hey!Tonal’. De plaat werd instrument na instrument vorm gegeven over heel de wereld en er werden heel wat gasten aan boord gehaald zoals Kevin Shea (Storm & Stress, Talbam!, Mostly Other People Do The Killing), Theo Katsaounis (Joan of Arc, Dead Rider) en Dave Davison (Maps & Atlases). In 2009 kwam de plaat uit op cd.

Een vinylversie volgde nooit, maar het conceptlabel Computer Students zag wel brood in deze opvallende plaat, vol delicate ongerijmdheden. Gelukkige ongelukken kregen minutieus een doel tijdens het mixen, kneedbare drums en gitaren zijn erop verweven met een groot aantal geïmproviseerde en zelf gecreëerde geluiden. En nu volgt er dus een dubbele witte vinylversie van de plaat.

Om u te verlekkeren delen we in première de derde track van de plaat: Krace. Die track toont de meeste facetten en contouren van de release. Glinsterende noten smelten samen op hypnotiserende wijze en vormen de basis van het nummer, terwijl stereofonische gitaren uit het niets opduiken. Hypnotiserend drumwerk breekt door naargelang het nummer vordert. Geleid door dreunende elektronische vervormingen, wordt de luisteraar meegenomen in de complexe wereld van HEY!TONAL waarin spanning en innovatie samengaan met uitmuntend spel.

Via deze link is het album te bestellen.

10 september 2021
Marc Alenus