daPremière - Delwood - Parallax

Op vijf november brengt deze nieuwe Belgische indierockband een eerste album uit. Ontdek de tweede single.

daPremière - Delwood - Parallax

Na Echolocation presenteert Delwood met Parallax een tweede track uit de aankomende debuutplaat (5/11/2021 via Honesthouse). Deze band werd gevormd rond de twee basgitaren van de gebroeders Greg en Ju Dubois en heeft ook multi-instrumentalist Vince Oury (keyboard, samples, trompet) en drummer Alex Brüll in de rangen.

Samen scheppen ze een fragiel universum dat heen en weer schommelt tussen schandalige intimiteit en ingehouden explosie. Een muzikaal landschap waarin ook Dead Man Ray, Tortoise, Do Make Say Think, Archive, From Monument To Masses en Motorpsycho zich lekker voelden.

“In Parallax benadrukken we het belang van trouw blijven aan jezelf in een tijd waarin schijn de overhand krijgt”, aldus de band.  “Bovendien roepen we herinneringen op als constitutieve fragmenten van onze identiteit, evenals de verscheidenheid aan gezichtspunten en perspectieven die van invloed zijn op hoe we de werkelijkheid waarnemen.”

Deze innerlijke spanningen zijn terug te vinden in een nummer waarvan de climax geduldig werd opgebouwd door producer Boris G. en het koperwerk van Clement Dechambre. Al bij al kan Parallax worden gezien als een postmodern epos waar synthetisch en organisch elkaar ontmoeten wat volgens sommige filosofieën leidt tot eeuwige verlichting.

5 oktober 2021
Marc Alenus