daPremière Cram Ration - Sf > Si

RAT Records presenteert op 21 mei een vier tracks tellende cd van Cram Ration.

Ontdek bij ons vandaag de eerste, meer dan negen minuten durende single en de bijhorende, fantastische kortfilm. Achter de onbekende naam Cram Ration zitten drie bekenden: eerst en vooral voortrekker en drummer Teun Verbruggen, u wel bekend van zijn andere projecten zoals The Bureau Of Atomic Tourism, Warped Dreamer, Chasing Penguins en Othin Spake of een van zijn vele samenwerkingen (o.a. Toots Tielemans, Melanie De Biasio, John Watts). Is er iemand die meer rusteloos is als hij? Zijn zoektocht naar de oneindige uitdrukkingswijzen van zijn instrument duwde hem in alle richtingen en maakte van hem een van de voortrekkers van de huidige improvisatiescène.

In deze nieuwe constellatie laat hij zich prikkelen en kietelen door twee jonge jazzgitaristen. Aan de ene kant Vitja Pauwels (Bombataz, Warm Bad, Woolvs,…) en aan de andere Cesar De Sutter-Pinoy (Peenoise, Bardo). Het geluid dat ze met hun drieën creëren is er een van spanning en release, consistente manipulatie en een voortdurende strijd tussen orde en chaos. Motieven komen voor, maar worden verdrinken al snel weer in noise. Een subtiel, griezelig voorgevoel kan elk moment ontsporen in verpletterende chaos en een spervuur ​​van excentrieke geluiden. Of niet.

Slottrack van de cd, Sf > Si is daar het perfecte voorbeeld van. De track is spannender dan een goed opgebouwde horrorfilm en er valt onmogelijk een genre op te plakken. Elektronica, rusteloos geïmproviseerd drumwerk, soundscapes op gitaar en dreigende uitbarstingen wisselen elkaar af en houden de luisteraar stevig aan zijn/ haar stoel gekluisterd. En dan is er nog de film die de Oostendse regisseur Kris JY Verdonck er bij draaide: een even subtiele als sublieme reeks beelden met Julie Kinnieve en Giyes Herteleer in de hoofdrollen die de kijker ongemakkelijk doet voelen, maar die toch de blik vastgespijkerd houdt op het beeld. Bekijk hem hieronder in première:

14 april 2021
Marc Alenus