daPremière - Billions Of Comrades - Our Hours

What the fuck have we here?

Het is de première van de geweldige nieuwe video van Billions Of Comrades, meneer! U weet wel, dat Brusselse viertal dat met een combattieve dancepunkstijl de gemoederen vakkundig weet op te zwepen, maar altijd voor de goede zaak. Zo speelden ze al een concert in de gevangenis, shows voor “Still Standing For Culture”, enz.

In juli van dit jaar brachten Arnaud Larcier (Bas), Chris Thienpont (Gitaar), Damien Hendrichs (Drums) en Johnathan Manzitto (zang en synths) de single Our Hours uit, een kopstoot van een track in samenwerking met Amerikaan Mike Watt van The Minutemen en fIREHOSE. U zag de song misschien al passeren in onze Inlandse Maatjes.

Nu is er de video die je werkelijk aan het scherm kluistert als was je weerloos gemaakt door een dominatrix. “During these hours, our hours We have a basic need to feel trust instead of oppression But we definitely don’t need to succomb to the Manichean reflex, Illegal or scared we’re in the same boat and we always prefere empathic neighbors than peeping tom”, zo klinkt het, maar wij voelden ons wel voyeurs en schuifelden ongemakkelijk op onze stoel bij deze dreigende, Lynchiaanse clip. U bent gewaarschuwd!

30 november 2021
Marc Alenus