dapremière: Bare Jams - Little Bit

“No longer looking over my shoulder, but life goes on and…”

Het Britse Bare Jams resideert in de badstad Bristol en doet daar – maar vooral op podia over heel de wereld – leuke dingen met de fijnste ingrediënten uit de reggae, dub, soul, pop en ska. Hun positieve energie verspreidde zich al over velen dankzij o.a. voorprogramma’s voor The Wailers, La Pegatina en Will and the People. Singles als Ebbs & Flows en Cold Treats verzamelden meer dan miljoen streams op Spotify en brachten hun positiviteit binnen in vele huiskamers.

Maar zoals alle bands werden ook deze jongens aan hun huis gekluisterd. Daar raapten ze ondanks alles de moed bij elkaar en vonden ze opnieuw “santhosha”, oftewel tevredenheid. En omdat ze weten dat iedereen hiernaar op zoek is, mogen we vandaag hun nieuwe single Little Bit in première brengen. De gloedvolle koperblazers reflecteren zonder twijfel wat zonlicht tot bij jou.

Het nummer gaat over acceptatie en de dolle videoclip, die zonder twijfel een glimlach aan je zal ontlokken, bestaat uit een mix van teruggevonden opnames, collages en animatie. Er kwamen ook een haardroger, een loopband met green screen en een berg karton aan te pas.

Ze missen de vrijheid nog wel een beetje, maar laten het niet langer aan hun hart komen. Ze kijken uit naar nieuwe optredens, ook in de Lage Landen. Voor Nederland zijn er alvast vijf gepland dit najaar en misschien inspireert deze single wel een booker bij ons in België. De data voor Nederland vind je onder de clip:

7 september 2022 | PAARD, Den Haag
8 september 2022 | Luxor Live, Arnhem
9 september 2022 | Simplon, Groningen
10 september 2022 | Live In De Rimboe, Ermelo
11 september 2022 | Paradiso, Amsterdam

21 januari 2022
Marc Alenus