daPremière: A Murder In Mississippi - Forever And A Day

Dat er in de Missy Sippy Blues & Roots Club in Gent van alles broeide, was ons al bekend, maar dat er ook moorden gepleegd werden…

daPremière: A Murder In Mississippi - Forever And A Day

Tenminste, we vermoeden dat de zeskoppige Gentse Americanaband A Murder In Mississippi de naam ontleende aan voornoemde muziekclub. Het feit dat het aankomende album ‘Hurricana’ uitkomt op het Sing My Title-label van Tiny Legs Tim voedt die vermoedens alleen maar.

Dat album is er weliswaar nog niet – dat zal voor het najaar zijn – maar je kan het wel al voorbestellen. Single Forever And A Day moet je voorverwarmen en dat moet zeker lukken, als je houdt van rootsmuziek. Het gaat hier om een murderballad met diepe wortels in de folk- en countrytraditie.

Een bezwerende banjo vertelt het verhaal van een verloren strijd tegen de tijd. Een verhaal over zich vastklampen aan een laatste sprankeltje hoop terwijl grote onzekerheid alles overschaduwt. Het hypnotiserende banjogetokkel wordt beantwoord door de dramatische klaagzang van een viool, die de luisteraar in trance vangt.

A Murder In Mississippi heeft met Leander Vandereecken (6 Days Of Justice) een opmerkelijke zanger en de samenzang met de dames in de band klinkt geweldig. Ook de klank van ketens echoot doorheen het nummer, een vage herinnering aan de mars doorheen het niets van de tijd, de eenzaamheid en uiteindelijk, de dood.

De stijlvolle live video in zwart-wit verhoogt het rootsgevoel alleen maar en he, wij hebben die toch maar zomaar in première zeker!

2 juni 2021
Marc Alenus