daFestival in cijfers

De eerste editie van daFestival was een succes. En dat danken we aan een enthousiast publiek.

In de nasleep van het BIUK-festival besloten enkele enthousastelingen op de daMusic-redactie om een eigen online festival te organiseren. Enkele Skypecalls en een uitpuilende Google Drive later lagen er eenentwintig namen vast om op 12 april uw woonkamer met muziek te vullen. 

  • Dat u enthousiast was bleek op voorhand al uit onze eventpagina, die na drie dagen al meer dan vijfhonderd mensen wist te intrigeren.  
  • Opener ASIA kon meteen rekenen op een virtueel volle zaal met 2.726 aanwezigen, waarvan meer dan de helft bijzonder aandachtig naar de jongedame zat te luisteren. 
  • Afsluiter The Antler King mocht om 22u30 een slordige 4.569 man "naar huis" sturen met een geweldig gevoel.  
  • de portables konden met hun bijzondere 360 graden-performance op het meeste toeschouwers rekenen: maar liefst 7.341 mensen zagen de band in elke hoek van hun kot optreden.
  • In totaal kon daFestival op meer dan vijfenzestigduizend fans rekenen die doorheen het verloop van de dag één of meerdere concerts hebben meegepikt.  
  • Ook daMusic zelf won een hoop nieuwe fans in de loop van het festival. Meer dan honderdvijftig muziekliefhebbers sloten zich aan bij onze fanbase. Wij heten jullie van harte welkom.
  • Verder noteerden we ook drieëntwintig BBQ's (hopelijk in uitsluitende gezinsomgeving), vier kratten Duvel, twintig liter Orval, tien kg Jonge Gouda, veertig grote zakken paprika chips en zeven pita's met looksaus.
  • De laatste weken worden we om de oren geslagen met exponentiële grafieken. Wel ook wij hebben er eentje. Zo kende het aantal bekeken video-minuten een stijging van maar liefst 1258165 procent. 

Het laatste cijfer bewijst nog maar eens dat getallen niet alles zeggen. De organisatie voelde veel enthousiasme en dankbaarheid bij artiesten en publiek. En dat gevoel was geheel wederzijds. Nu rest ons nog slechts één oproep. Of laten we er twee van maken: blijf in uw kot én steun uw artiesten!

15 april 2020
Nick Van Honste