Curse Of Lono bezingt andere voetbalemotie

Dat voetbal emotie is, hebben we de voorbije weken weer mogen ondervinden. Curse of Lono, de Londense band die gisteren (12 juli) voor Steve Earle  mocht openen, vandaag (13 juli) in Toogenblik in Brussel speelt en op 17 augustus haar tweede album uitbrengt, weet er alles van, al bezingen zij in nieuwste single Leuven een totaal onverwachte emotie die verbonden is met voetbal. 

Curse of Lono staat sinds het debuut ‘Severed’ bekend om Americana met een hoog filmisch karakter en daar zal de nieuwe single nog meer toe bijdragen. In de song bezingt frontman Felix Bechtolsheimer het verhaal van de treinramp in Wilsele uit 1956.

Die tragedie had een grote impact op zijn familie. Zoals zijn naam al doet vermoeden heeft Bechtolsheimer Duitse roots. Zijn grootvader en diens broer waren half-Joods en woonden destijds in nazi Duitsland. Het eerste deel van de song gaat daarover.

Maar de song gaat ook over de treincrash uit 1956. De broers waren immers naar de wereldbekerwedstrijd Engeland - Duitsland gaan kijken in Wembley. Op de terugreis raakten zij betrokken in wat één van de zwaarste treinongelukken in ons land was. 

Bekijk hieronder de video waarin Bechtolsheimer alles vertelt over de song. En via deze link ben je bij de eersten om de song volledig te horen.

13 juli 2018
Marc Alenus