Crooked Steps houdt van iedereen in de zorg

We zijn halfweg in de Week van de Zorg en dat verdient een muziekje.

De Gentse band Crooked Steps werd door de organisatie van de Week van de Zorg gecontacteerd met de vraag of ze een cover wilden opnemen van Ik Hou Van U van Noordkaap. Niet toevallig, want zanger-gitarist Lou Lippens heeft een speciale link met de zorgsector: hij is zelf werkzaam als gezinsbegeleider in een multifunctioneel centrum voor kinderen met een emotionele- of gedragsstoornis.

Bedoeling van de cover is om alle professionele zorgverleners maar ook vrijwilligers en mantelzorgers in de kijker te zetten, door letterlijk ‘Ik Hou Van U’ te zeggen. Het resultaat werd ietwat surfrock-achtige versie van deze welbekende klassieker, geheel in de energieke stijl van Crooked Steps.

Als u zondag niet in slaap viel tijdens de debatten van De Zevende Dag had u de versie al kunnen horen en ook de grote Stijn Meuris zelf had er al iets over te zeggen op Radio Willy. Zelfs Bob Marley kijkt goedkeurend toe van op welke wolk hij ook voorbijdrijft, want ook hij kreeg van Crooked Steps een kleine knipoog.

 

Meer info over Dag en Week Van De Zorg kan je vinden op www.dagvandezorg.be.

17 maart 2021
Marc Alenus