Cristal Open Air in Aarschot

Er zullen 12 weken lang verschillende zomeractiviteiten zijn.

Sinds enkele weken staat er in Aarschot een opvallend bouwwerk achter het station. Het blijkt een 5000 m² (openlucht) theatertent te zijn, die – als tijdelijk kunstwerk – een platform zal bieden aan uiteenlopende culturele initiatieven. 

De timing was perfect: een aantal Aarschotse scholen konden in de 'Cristal Open Air', want naar die naam luister het bouwwerk, hun proclamatie voor de laatstejaarsstudenten houden en als kers op de taart er een aansluitend galabal organiseren. Ondertussen waren onze Rode Duivels begonnen aan hun EK campagne, en ook daar kon je voor in de 'Cristal Open Air'-arena terecht. Naargelang de evolutie in overheidsrichtlijnen kunnen er namelijk tot 400 zitplaatsen (met tafeltjes) en tot 3500 staanplaatsen ingericht worden, met respect voor bubbels en alle social distance-regels. 

Maar dat is niet alles. De opzet is dat er tot 26 september, dus grofweg 12 zomerweekends lang activiteiten zullen zijn. Aangezien Aarschot altijd al een bruisende stad is geweest met veel muzikale initiatieven, kan je in de arena dan ook terecht voor heel wat muziek deze zomer. De programmatie is voor een groot deel al ingevuld, en zal zowel de doorsnee muziekfan als de muzikale fijnproevers zullen er hun gading vinden. Wat te denken van onder andere Filip Kowlier, Mintzkov, Les Truttes, Absynthe Minded, Clouseau, Kovaks, Alphaville, Vive La Fête, Fisher Z en Kosheen?

Voor het volledige programma en tickets kan je op Cristal Open Air terecht. 

23 juli 2021
Bert Gysemans