Creedence Clearwater Revival krijgt tribute album

Het Amerikaanse stonerrocklabel Ripple Music kondigt de release aan van 'Burn on the Bayou'

Het album verschijnt op 3 december en heet voluit: 'Burn On The Bayou: A Heavy Underground Tribute To Creedence Clearwater Revival'. Het betreft drie lp's, goed voor een totaal van negenentwintig nummers en drie bonustracks. Het album bevat covers van Ripple Music bands JPT Scare Band, War Cloud, KIND, Great Electric Quest, High Priestess, Kabbalah, Stonebirds, Thunder Horse, Void Vator, Cities of Mars, Kyle Shutt (The Sword) en nog veel meer.

Over de compilatie zegt Ripple Music-labeloprichter Todd Severin: "Ik koos Creedence Clearwater Revival voor onze eerste compilatie omdat ik iets anders wilde doen. Ik wilde geen Sabbath, Lizzy of iets dergelijks doen omdat bands zoveel respect voor hen hebben dat ze hun beste versie van Sabbath of Lizzy zouden maken. Ik wilde een band met geweldige songs, die de bands zich eigen konden maken. En dat hebben ze gedaan. Plus CCR is geworteld in de sludge van het moeras, een esthetiek die goed past bij stoner- en doombands. En om het moeras echt in de nummers naar voren te laten komen werd het hele project gemasterd door Kent Stump van de legendarische moerasrockers Wo Fat."

Een eerste nummer is alvast vrijgegeven: de versie van Fortunate Son door Bone Church, uiteraard met de verplichte, bijhorende beelden.

7 juli 2023
Bert Gysemans