Creature With The Atom Brain reïncarneert als Crayon Sun

Na 'Night Of The Hunter' legde Creature With The Atom Brain er in 2015 het blok op. Maar dat wil niet zeggen dat Aldo Struyf, het brain achter het creature, geen muziek meer zou maken. Enter Crayon Sun.

 

Op 1 november verschijnt dus het debuut – voor zover daar sprake van kan zijn – van Crayon Sun bij Waste My Records. Dave Reniers (44 Rave, Electric Kings) leende al zijn stem aan één van de tracks van 'Night Of The Hunter' en slaat nu definitief de handen in elkaar met Aldo Struyf (Mark Lanegan Band, Millionaire). Tomas De Smet (King Dalton, Zita Swoon), Antoni Foscez (DVKES, Go March, Meuris) en Dave Hubrechts (The Grave Brothers) maken het geheel rond.

 

"Crayon Sun is niet Creature With The Atom Brain 2.0", benadrukt Struyf. "De groep is een nieuwe start. Ik wil er volledig voor gaan. Het album van Crayon Sun voelt aan als een debuut. De songs van Crayon Sun zijn geschreven met Daves stem in het achterhoofd."

Het persbericht omschrijft het als “een kruisbestuiving tussen Mark Lanegan en R.L. Burnside. Struyf en Big Dave, die worldgroove, dub en krautrock in de strijd gooien en desertblues serveren met een hoge dosis funkiness.”

 

21 september 2018
Patrick Van Gestel