Courtney Barnett geeft nieuwe supergroep onderdak

Nieuwe Australische supergroep klaagt glazen plafond aan.

Je kan aanklagen dat er te weinig vrouwen kansen krijgen of je kan er iets aan doen. En dus startte Courtney Barnett in 2012 haar eigen label Milk Records. Dat werd ondertussen ook de thuis van Sleater-Kinney, Chastity Belt, Tiny Ruins en Hand Habits (om er maar een paar te noemen).

En nu is er ook Dyson Stringer Cloher, een soort van supergroep bestaande uit Jen Cloher, Mia Dyson en Liz Stringer, waarvan alleen Cloher al bij Milk Records zat. In 2013 maakten de drie al eens een ep, maar voor een opvolger was het dus zes jaar wachten.

Het trio kondigt een album aan voor oktober. Dat werd opgenomen in ‘The Loft’ van Jef Tweedy en Glenn Kotche van Wilco zat achter de drumkit. Er is nog meer Wilco-connectie trouwens, want als technicus huurden ze Tom Schick in, die ook al met Tweedy en zijn band werkte, maar ook al met Dylan, Ryan Adams, Yoko Ono en vele anderen.

Vandaag lanceerde Dyson Stringer Cloher  een eerste single Falling Clouds. Daarin klagen de drie dames de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen aan. “A woman’s work is never done/ Or it’s erased from history books/ Nothing against Paul or Nick/ But if you want to be remembered/ Then you better have a dick,” zo klinkt het.

In de geweldige, bijhorende clip zie je de drie verkleed als mannelijke supersterren. Je zal zelf wel ontdekken wie ze gestalte geven, maar vergeet ook niet naar de single te luisteren die wel iets weg heeft van een vroeg K’s Choice-nummer.

24 juli 2019
Marc Alenus