Concertnieuws bonanza

De concertdata werden weer aardig in het rond gegooid vandaag.

Buiten dalen de temperaturen elke dag een beetje meer, in de Belgische concertzalen is daar gelukkig niets van te merken. Elke dag van de week is er wel een optreden in ons land, en dat zal in het voorjaar van 2020 niet anders zijn. Wij zetten het meest recente concertnieuws op een rijtje.

De Mens op 8 maart in Het Depot

De Mens is al meer dan vijfentwintig jaar hofleverancier van Doorvoeld Entertainment (c) én weet niet van stoppen. Waarom zouden ze ook? Anno 2020 is dat niet anders: met frisse nieuwe singles (waaronder 'Oostende') onder de arm, trekt de groep naar de rockclubs en verkopen ze week na week concerten uit. Een passage in Het Depot kan dan uiterààrd niet ontbreken. 

The Slow Show op 13 maart in De Roma

In het najaar van 2019 werkten ze nog een succesvolle Europese tour af, dit voorjaar komt The Slow Show al terug naar Europa met hun Stripped Down Show. Verwacht een gloednieuwe show die intiemer en gezelliger is dan alles wat ze tot nu toe gedaan hebben.

Andy Fairweather Low & The Lowriders op 16 april in De Zwerver

Andy Fairweather Low verwierf in de jaren '60 bekendheid met klassiekers als '(If Paradise is) Half As Nice' en 'Hello Suzy'. Inmiddels heeft hij een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Zo werkte hij samen met Eric Clapton, Jimi Hendrix, Roger Waters en The Who. Voor deze show komt hij met een zevenkoppige band naar de Singer en vertelt hij tevens smakelijke anekdotes over zijn leven als muzikant.

Joe Satriani op 23 april in De Roma

Moeten we Joe Satriani nog voorstellen? Met z'n kale knikker en onafscheidelijke zonnebril is de gitaarvirtuoos een van de meest herkenbare én strafste muzikanten ter wereld. Op 23 april houdt de Shapeshifting Tour van de legendarische gitarist halt in De Roma te Borgerhout.

Donavon Frankenreiter op 30 oktober in De Zwerver 

Na een carrière van 20 jaar met een twaalftal albums op zijn conto bedacht Donavon Frankenreiter een manier om zijn passie voor zijn muziek te combineren met zijn grote liefde voor analoge sound en vinyl in het bijzonder. Voor zijn nieuwe inventieve show, speelt hij samen met zijn trouwe sidekick Matt Grundy en een platenspeler tussen hen beide in. Dit is een exclusief Belgisch concert.

Meer info kan u vinden op de websites van de respectievelijke artiesten of concertzalen.

26 november 2019
Nick Van Honste