Clock Opera naar Botanique

Nadat gitarist en sampler Guy Connelly een live band vormde met Che Albrighton (drums, samples), Dan Armstrong (keyboards, samples) en Andrew West (bass, gitar, keyboards), bracht Clock Opera released hun eerste single White Noise  uit in 2009. Een jaar later volgden nieuwe singles zoals Once and for All dat ze uitbrachten via Kitsuné.

Connely bleef ondertussen ook remixes maken zoals die van Baby van The Phenomenal Handclap Band, I Am Not A Robot van Marina & The Diamonds, Me And The Moon van The Drums en Tell Me va, Au Revoir Simone.

In 2011 groeide de reputatie van de band nog met de single Belongings en de ep ‘Less No. 7’ die uitkwamen via Moshi Moshi Records. In 2012 volgde dan eindelijk een eerste album ‘Ways To Forget’ dat het vlot tot in de eindejaarslijstjes schopte.

In oktober wisten we al te melden dat op 10 februari het tweede album ‘Venn’ zal uitkomen. Vandaag delen we de cover (zie hiernaast) en de tracklist (onder) met je en kunnen we vertellen dat de band op 13 april naar de Rotonde van de Botanique komt. Een dikke week eerder, op 5 april staat de band in Paradisio te Amsterdam.

Geniet ondertussen nog van de mooie clip voor Whippoorwill.

Tracklist 'Venn'

1. In Memory
2. Changeling
3. Closer
4. Whippoorwill
5. Hear My Prayer
6. Ready Or Not
7. Dervish
8. Cat's Eye
9. Tooth & Claw
10. When We Disappear

9 december 2016
Marc Alenus