Clippremière: DelVita - 'Abyss'

Niet zomaar een normaal #dagelijksbrood deze keer, maar een heuse clippremière. Bovendien is de bakker van dienst niet de eerste de beste. DelVita is een collectief bestaande uit vijf gerenommeerde artiesten: Peter Delannoye (Isolde Lasoen, Delv!s, Flat Earth Society) hanteert er de trombone, Steven Delannoye (o.a. Eric Vloeimans, Stéphane Belmonde en Toots Thielemans) speelt de sax, David Thomaere (o.a. Okon & The Movement) nam plaats achter de toetsen, Janos Bruneel (o.a. Eric Vloeimans, Stéphane Belmondo, Mauro Pawlowski, Tijs Delbeke) plukt aan de bas en Toni Vitacolonna (Brussels Jazz Orchestra) zorgde voor drums en soundscapes.

Binnenkort brengt DelVita zijn eerste album ‘Brothers Brew’ uit, een plaat waarop ze de skank en energie van elektronische muziek injecteren in hun akoestische sound waarin jazz altijd als een ontsnappingsroute geldt naar hun compleet eigen kosmos.

Als eerste single is er Abyss, een heerlijke compositie die improvisatie koppelt aan intensiviteit, een verleidelijke maar tegelijk dodelijke track die je hypnotiseert vooraleer toe te slaan. De visuals van Jelle Dutry doen daarbij zeker ook hun duit in het zakje:

Op 8 en 9 november kan je dit vijftal aan het werk zien, respectievelijk in Grimbergen en in Waregem. Alle data vind je hier.

31 oktober 2017
Marc Alenus