Chillow deelt eerste echte solosingle

Een eerste track van zijn full album is er reeds. 

Chillow is geen onbekende in het hiphopwereldje, vooral door zijn eigen label/audio-video-studio Catharsis Productions. Staan al op zijn cv: de Belgen Brihang, Flip Kowlier, DJ Grazzhoppa, Peter Lesage, Ntrek, Jeffrey Jefferson (Ertebrekers), Low G en Walter Ego en de Amerikanen Kool G Rap, John Robinson en El Da Sensei met wie hij al een gesmaakt full album maakte.

Ook bij daMusic is hij kind aan huis, want hij was een van de acts op daFestival samen met Walter Ego. Nu is het echter tijd voor het eerste solowerk. En daarvoor kiest hij resoluut voor zijn moerstaal: het West-Vlaams! Aan het album wordt hard gewerkt, maar dat is nog even toekomstmuziek.

Op Slapeloas doen toetsenist Babl Lemmens (Netsky, Mo & Grazz, Natalia), Raffaello Visconti (gitaar) en drummer Pieter Vanoverberghe (Kunde) mee. Zij leggen het fundament waarover Chillow rapt. Het kwetsbare, maar ook zelfkritische Slapeloas gaat over verdwalen, te hoge verwachtingen en niet mogen falen.

En dat doet Chillow ook niet. Slapeloas start met warme toetsen en elektronische ruis, maar gooit dan ook wat jazzy breakbeats en rare wereldmuziekfluitjes in de mix. Het resultaat is een traag, maar meeslepend hiphopnummer dat origineler klinkt dan veel internationale hiphop.

26 februari 2021
Marc Alenus