Charlie & The Lesbians kondigen debuutalbum aan

Vanavond speelt Hongarije tegen Duitsland in het kader van Euro 2020. Geen beter moment dus dan dit voor deze band om hun debuutalbum aan te kondigen.

De Nederlandse punkband Charlie & the lesbians kondigden vandaag hun langverwachte debuutalbum aan. Het komt eraan op 13 oktober via Bottom Shelf Records en zal ‘Fade’ heten. De plaat werd opgenomen in de IJland Studio in Amsterdam en is een productie van Remko Schouten (Bettie Serveert, Claw Boys Claw, Mozes and the Firstborn), Mikey Young (Amyl and the Sniffers, The Chats, Royal Headache) nam de mastering voor zijn rekening. De eerste single, Fade Away mag het pad effenen.

En die eerste single verraadt al meteen een iets strakkere aanpak dan we gewend waren van de band. Het viertal heeft nog altijd energie nog altijd te over, maar Schouten weet ze wel te kanaliseren.

"De tekst van Fade Away schreef ik toen mijn vriendin een tijd op reis was”, Aldus Charlie. “Het is dus een treurlied over het leven in een langeafstandsrelatie. Het gemis, de onzekerheid en de twijfel die de kop opsteken als je elkaar een langere tijd niet zeit, het zit er allemaal in. Het is een emotioneel pingpongspel tussen “het is voorbij” en “ik wil niets liever dan in haar armen liggen.”

23 juni 2021
Marc Alenus