Chairlift kondigt afscheid aan

Het is over en uit voor Chairlift. Dat maakten Caroline Polachek en Patrick Wimberley vandaag (16 december 2016) zelf bekend via Twitter.

"De voorbije tien jaar waren ongelooflijk en we kunnen wel stellen dat we elk doel dat we ons als band stelden, ook bereikt hebben” klinkt het. “We haden het geluk om de liefste, coolste en meest loyale fans te hebben die we ons maar konden wensen. Dank je vanuit het diepst van ons hart voor alle liefde en steun die we mochten ontvangen…” zegt het duo.

En… de stekker wordt er niet zomaar uitgetrokken. Het duo belooft nog een reeks afscheidsshows in 2017: “We willen ook meteen laten weten dat we onze laatste shows zullen spelen in het voorjaar van 2017”, klinkt het en de afscheidstweet vertelt ook dat Polachek alleen verder gaat, terwijl Wimberley een carrière als producer gaat nastreven.

De tien jaar waarover het duo het heeft, waren er in werkelijkheid elf, want Chairlift werd gesticht in 2005. Aanvankelijk was het een trio met ook Aaron Pfenning er bij, maar die muisde er vanonder in 2010. Wimberley en Polachek gingen daarna als duo door en brachten met ‘Something’ (2012) en ‘Moth’ (2016) nog twee albums uit, maar de mot zat er dus ook echt in. 



16 december 2016
Marc Alenus