Cedric Burnside in Antwerpen en Gent

Bluesliefhebbers zijn bij deze gewaarschuwd.

Misschien doet zijn achternaam een belletje rinkelen. Cedric Burnside is dan ook de kleinzoon van die andere bluesgrootheid R.L. Burnside, waarvoor Cedric nog drums heeft gespeeld. Maar intussen is hij ook aan de slag gegaan als soloartiest met onder meer dit album als resultaat.

Als u nu benieuwd bent hoe die hillcountryblues live klinken, dan kan dat op 27 april in TRIX (Antwerpen) en op 28 april in De Centrale (Gent). De ticketverkoop start vrijdag 4 februari om 10u via greenhousetalent.com.

 

De eerste keer dat Cedric Burnside in the picture kwam, was als drummer bij zijn grootvader, RL Burnside. Een jaar of 17 was hij toen en RL Burnside had net op late leeftijd via het label Fat Possum en zijn samenwerking met Jon Spencer Blues Explosion een onverwachte doorbraak weten te forceren. Later speelde Cedric ook drum bij andere Fat Possum helden als Junior Kimbrough en T Model Ford.

 

De legende wil dat Cedric zijn eerste gitaar kreeg van Luther Dickinson van North Mississippi Allstars. De voorbije jaren werkte hij vooral aan zijn eigen carrière en bracht hij in verschillende bezettingen platen uit als 'Descendants of Hill Country’ en 'Benton County Relic’. Beide werken leverden een nominatie op voor de felbegeerde Grammy Awards.

1 februari 2022
Patrick Van Gestel